22 d’abr. 2012

Ja és Sant Jordi a la Vila del Pingüí!

Amb 24 hores d’antel·lació, avui hem cel·lebrat la nostra Diada particular amb 23 famílies de la Vila.

I... ha estat tot un èxit!

En total hem reunit gairebé 80 persones. Ja sé que potser pensareu que no és massa gent, però és la primera vegada que aconsegueixo reunir tanta gent en un acte d’aquesta mena, així que estic que no hi quepo d’alegria!

L’acte ha durat una hora i mitja aproximadament.

Primer he fet una breu explicació sobre què és la Diada. Hi havia molts nens petitets que encara no han ni començat l’escola primària, així que no he volgut parlar massa per no avorrir-los.
Aquí estan els nens escoltant l'expliació... sembla que hi parin atenció i tot...

Després, ha vingut la part que més feina m’ha donat i que a la vegada esperava amb més ganes: l’obra de titelles de la llegenda! 
El guió el vaig escriure jo, prenent idees del guió que molt amablement em va enviar en Tobuushi de l’obra que va escriure ell l’any passat per als seus nens.

Els protagonistes, és a dir, el drac, la princesa i Sant Jordi, ens els ha fet el grup de titelles amateur Watagumo (núvol de cotó).

Per a fer la gent del poble, les ovelletes, l’alcalde i la noblesa he fet servir els dissenys que en Tobuushi va utilitzar per a la seva obra l’any passat. Fan molta patxoca! Moltes gràcies!
Un dels moments que ha tingut més èxit ha estat el de la batalla. Sant Jordi (una servidora) i el Drac han sortit de darrere l’escenari i han seguit la batalla entremig dels nens, que han llançat “pedres” de porexpan al Drac.
Per tal que els nens entenguessin que es regalen roses i llibres, el final de la llegenda l’he adaptat una mica. Sant Jordi li regala la rosa a la Princesa, això no pot faltar.
Però, enlloc de casar-se, ell continua el seu viatge per acabar amb els monstres del món. Per tal que li serveixi d’ajuda en la seva empresa, la Princesa li regala un manual que li ensenya com véncer els monstres de tot el món. I més feliç que un jínjol, segueix amb el seu viatge.
Després venia el segon plat fort, que era el del maquillatge. Dues estudiants d’art han pintat un detallet a la cara dels nens. Des de roses fins a dracs, corones i fins i tot princeses!
Mentre anaven esperant el seu torn, podien anar fent postals amb el drac, la princesa i Sant Jordi.
O mirar el racó de llibres gentilesa de l’Instituto Cervantes.
I, abans de marxar cap a casa, el llibre! Cada nen ha pogut escollir un llibre de segona ma que hem recollit de les diverses sales de lectura de la Vila.
Tot i modest, ha portat molta feina planejar-lo, reunir tothom i enllestir-ho, així que haver-lo pogut acabar amb tothom content i sense cap contratemps (tot i la pluja!) per a mi ha estat tot un èxit (^_^)d

Un grup de catalans capitanejats per la Raquel Vila i en Tobuushi també van celebrar laDiada a l’Instituto Cervantes de Tokyo. El de la Vila del Pingüí no arriba al nivell del de l’Illa de la Gran Ciutat, però no ens podem queixar! A veure si l’any vinent podem unir esforços i fer alguna cosa tots plegats!

Feliç Diada de Sant Jordi!

1 comentari:

  1. Bona feina!
    Si no et fa res he parlat de la vostra festa al meu blog, és que m'ha fet molta iŀlusió veure els meus dibuixos, per cert molt bones les titelles, el drac és genial! Felicitats!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com