25 d’abr. 2010

Connexió Japó 13 - Omiyage

n el Connexió Japó d'avui, número 13, me'n vaig quatre segles enrere per entendre el per què dels Omiyage お土産, o souvenirs japonesos.


Un món que va molt més enllà de les típiques samarretes amb frases "he estat a Sevilla i me n'he recordat de tu".


Voleu saber què us podeu trobar com a souvenir? Cliqueu el play!





I fotos d'Omiyages!! Aquests dos són souvenirs comprats a Kyoto, amb sabor de te verd, típic de la zona d'Uji.



Els Pocky vindrien a ser una versió japonesa dels Mikado, i en aquest cas són Pocky gegants, que fan com 30 centímetres!




I el Kit Kat, també és de te verd. I bé, del Kit Kat, com dic a la secció, donarà per més d'un post (però com diria el President, "Ara això no toca!")




I aquest és un strap ストラップ, o el que és el mateix, un penjoll per al mòbil, de la Hello Kitty versió Atami. Atami és una ciutat que es troba a la península d'Izu, famosa per ser una zona amb molts banys termals, o Onsen 温泉. D'aquests banys termals, també n'hi ha que són només per als peus i es troben al mig del carrer, de manera que no és estrany trobar-te a gent amb els peus en remull, que és precisament el que està fent aquesta Hello Kitty. 


Però no us penseu que a Atami hi havia només aquesta Hello Kitty... N'hi havia moltíssimes més!! Però considerant que a mi la Hello Kitty no m'agrada, ja va ser estrany que jo me'n comprès una... Però és que fa una cara de felicitat...


I acabo de trobar aquestes fotos d'un Omiyage de la ciutat de Nara, molt a prop de Kyoto, famosa per tenir un parc amb molts cérvols en llibertat. Doncs un dels dolços que venien com a souvenir era aquests mochi (dolç fet de pasta d'arròs) recobert de xocolata en pols que representa que és, ni més ni menys, que caca de cérvol!! Sí sí, ni més ni menys!






La cara d'esforç del cérvol no té desperdici! I el que posa a la caixa significa literalment "Boles de farina d'arròs cuites al vapor (dango) de xocolata cagades pels cérvols". Enoooorme!!


I aquí em teniu a mi (dos anys enrere) menjant la delícia :P



I després s'escandalitzen quan els parlo del caganer i del caga tió...

1 comentari:

  1. Jajajaajaja, m'ha encantat això de les caques de cèrvol! xD M'agraden molt els mochis, eren bons aquests o què?

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com