24 de març 2012

Nadal al Març

No creieu que el mes de març és el millor moment per a muntar el pessebre?

I no només un, no... Dos!
I escoltar nadales, i d’escriure la carta als reis...
Això mateix és el que vaig fer el passat diumenge. Sí, sí, el 18 de març.

No us penseu que m’he tornat boja i que crec que l’any comença a l’agost i el Nadal és al març!

La raó de tot aquest transtorn de dates és que aquest cap de setmana vam exposar els dibuixos dels nens de Jerez de la Frontera al Museu de la Vila.

Imagino que pensareu “i per quins set sous s’exposen dibuixos de nens de Jerez de la Frontera a la Vila del Pingüí?”

Doncs perquè Jerez i la Vila estan agermanades. Cada any es fa un intercanvi de dibuixos entre els nens de primària de les dues localitats i el tema d’aquest any era el Nadal i l’Any Nou. Els dibuixos els vam rebre el mes de novembre i, a partir de desembre, es van exposar una setmana a cada una de les 8 escoles de primària de la Vila, per acabar al museu.
En les dues anteriors edicions, els dibuixos es van exposar sense més pena ni glòria i aquí va acabar el tema. Però aquest any, per primera vegada, vam decidir fer alguna activitat perquè els adults també s’apropessin a veure els dibuixos.

Així que vam organitzar un taller per a pares i fills de nail art, és a dir, de decoració d’ungles. Ja sé que no té res a veure amb el Nadal, però el meu cap de personal va dir que no calia, que era només un reclam perquè els adults també vinguéssin.

Vam contactar amb una professional, que va estar d’acord en donar un curset sobre com pintar-se les ungles correctament.

Vam anunciar l’acte a la revisteta de la Vila però, només es van apuntar tres grups, quan havíem posat el màxim en 30... Us podeu imaginar el fracàs... Aleshores la meva supervisora va parlar amb les llars d’infants i elsjidôkan 児童館 (una mena de llar d’infants perquè els nens que viuen en llars en què treballen el pare i la mare hi puguin anar després de l’escola) i vam anar a repartir els folletons (dia en què vam tenir l’accident).

Després d’aquest acte in extremis, vam aconseguir 8 grups en el torn de matí i tres en el torn de la tarda. Una tercera part del límit... Evidentment, tot noies (els nens encara se senten nens i no com els “hervívors” que sí que es pinten les ungles :P).

L’acte en si va consistir en dues parts:

La primera a la sala d’exposicions, en què jo els vaig explicar una mica com era el Nadal a casa mentre miràvem els dibuixos. A banda dels dibuixos, hi havia dos pessebres: el de Playmobil que em va regalar la Zarita en la seva visita i un altre que va sortir aquest Nadal a la revista Lecturas, i una pantalla de tele amb un passi de diapositives amb fotos sobre el Nadal que vaig fer aquest desembre quan vaig tornar a casa.
La segona, al pis de dalt, en què la professional de la manicura va explicar a les assistents com s’han de preparar les ungles per pintar-se-les correctament i, en acabat, els va posar una pedreta de decoració. A mi també me les va decorar, tot i que només em va durar un dia...
En el torn del matí van venir una nena del Club de Comprensió Internacional i la seva mare, que els encanta Espanya, i una altra nena que està enamorada d’Espanya i que ve sempre que fem algun acte. Sí, sorprenentment, hi ha nenes de 10 anys obsessionades amb Espanya a la Vila. Vès quina cosa!

A més a més, també va venir una televisió per cable de la prefectura i va enregistrar tota la primera part i vam sortir a la tele! (En aquest link es pot llegir el meu nom : 国際交流員エリザベスさんのトークイベント kokusai kouryûin no tôku ibento: L’acte de la Coordinadora de Relacions Internacionals Elisabeth ^^)
En el segon pis també vam deixar uns retallables dels reis mags (que vaig descarregar de la pàgina web de Gruetzi) i per fer un pessebre després de veure l’exposició. Sembla ser que el que va tenir més èxit va ser el retallable del rei ros!

La valoració de l’acte és que va ser moltíssima feina, moltes hores preparant les explicacions dels dibuixos, els retallables, la presentació de diapositives perquè només vinguessin 11 grups...

Però tot i ser poca gent, quan veus que s’ho passen bé i que marxen satisfets, ja ha pagat la pena!
Si voleu veure més fotos, només cal que cliqueu a l'slideshow següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com