3 de març 2012

Hina Matsuri, el Festival de les Nines ②: el menjar

Amb motiu de què el dia 3 de març ñes el Hina matsuri o Festival de les Nines, ahir us vaig explicar les decoracions.


Avui, toca el torn del menjar.
Durant aquest dia, s’acostuma a menjar el següent:
  • 散し寿司chirashi-sushi: peix cru a sobre d’un bol d’arròs de sushi

  • ハマグリのお吸い物Hamaguri no osuimono: una sopa feta amb una mena de cloïssa que es diu hamaguri. En aquesta foto no es veuen les cloïsses, però aquesta és la sopa de hamaguri que em van posar ahir al dinar del cole.
  • 雛あられHina arare: les arare, a banda de ser el nom del famós robot de la sèrie Dr. Slump, són tiretes cruixents fetes d’arròs, com si fossin uns pretzels, però les del hina matsuri, estàn fetes amb tires de mochi. Actualment n’hi ha de molts sabors diferents, tot i que s’acostuma a dir que a la zona de Tokyo es mengen dolces i a la zona d’Osaka amb gust de soja.
  • 菱餅Hishi-mochi, mochi amb forma de diamant. I tenen tres colors: la part de dalt vermella, representa la flor de cirerer o de préssec (varia depenen de l'explicació) la del mig blanca (representa la neu) i la part d'abaix, que representa l’altimira. En el dinar de l'escola d'ahir ens van posar de postre un hishimochi petitet. 

El gust, la veritat, no mata...

  • A més a més, és costum beure白酒 shirozake, un sake blanc.
Des de mitjans de febrer que es poden trobar tots aquests menjar als súpermercats i, després d'haver tastat uns quants dels plats típics, jo crec que em quedo amb el chirashi-sushi  (^^)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com