4 de març 2010

Silicona + microones = truita de patates

Com ja vaig comentar fa uns quants posts, des que vaig arribar al Japó que m'ha donat una dèria per la cuina.

No deu ser normal estar tot el dia pensant en menjar i en veure què faràs per dinar, o per sopar, o "mira quina bona pinta fa aquest pastís, fem-lo!"...

Però ara mateix em trobo en aquesta fase (vull pensar que és només una fase... >_<). I això, sumat al fet de la quantitat d'estris i pijades per la cuina que hi ha al Japó, de la quantitat ingent de revistes, llibres, pàgines web de cuina (us en faríeu creus! jo no sé com la societat japonesa pot absorbir tanta quantitat d'oferta editorial! Marta, vine aquí i obrim una revista!), sumat al fet de què aquesta vegada tinc una mica de diners per gastar... doncs em porta a "shopping sprees" com el d'avui.

Us presento les meves noves adquisicions:




  • una capsa de bento, coneguda com a "tupper" (a l'esquerra de la foto)
  • una bosseta per portar el bento
  • motlles de silicona per poder cuinar 
  • un recipient per fer melmelada (a la dreta de la foto, el que sembla una maduixa)
  • un ganivet i un pelador de ceràmica
  • un recipient de silicona per cuinar al vapor al microones (a baix, al centre)
  • un tallador de pomes (que anava de regal amb el recipient a dalt mencionat)
  • mini-llibrets de cuina per cuinar amb el recipient de silicona 
El que tenia més ganes de comprar-me i em resistia perquè és una micona car era el recipient de silicona per cuinar al microones.

És d'una marca que es diu Lekué i que resulta que és una marca espanyola i made in Spain! Aquest Lekué Petit, que és el que jo m'he comprat, ja l'havia vist el mes d'agost... i finalment m'he donat el caprici (o capritxo, com diríem en català incorrecte :P). I és que sembla que és tan fàcil com: agafes els ingredients, els poses dins del Petit (que és com a partir d'ara anomenaré al "recipient de silicona per cuinar al vapor al microones" :P), poses el petit al microones, selecciones el temps, esperes a que faci "chin" i llestos!

La veritat és que tinc moltes ganes de provar a veure si de debó va tan bé! 

Juntament amb el petit, anava un mini-llibret de receptes, d'entre les quals n'hi ha dues que m'han cridat l'atenció.


Coca de recapte, sí senyor! Es nota que el cap pensant darrere de tot això és català! Tot i que no sé com faran els japonesos el pebrot escalivat (de fet, a la recepta posa "pebrot rostit" "yaki papurika" 焼きパプリカ).

La segona que m'ha cridat l'atenció ha estat aquesta:


Una truita de patates al microones en un recipient de silicona?! I des de quan se li posa all a la truita de patates? Almenys a casa meva no... No m'estranya que els japonesos es pensin que a Espanya li posem all a tot...

Però bé, provarem de fer-la... espereu les fotos de l'experiment!

De moment, i com que sé que us deliu [sic] per veure proves gràfiques dels meus progressos culinaris, aquí teniu el link a l'àlbum Picasa a on aniré pujant totes les fotos!

La bona? cuina

4 comentaris:

  1. Tu ves dominant la tècnica, que quan vinguem volem tastar alguna de les teves especialitats!! ;) Mare meva, tornaré rodolant amb tant de menjar!! xD

    ResponElimina
  2. Wow Eli! Impressionant la col·lecció de trastos de cuina! Llàstima que no ens puguis enviar un tupper per tastar els teus invents...

    ResponElimina
  3. Jo si que li poso all a la truita!! Esta més bona!!!
    Ja ho veus, em segueixo llegint a fondo el teu blog!! :)

    ResponElimina
  4. Perdó, all no, ceba!! Ho has traduit malament!!xD
    Del japonés al català vas genial xo del castella al català.... :D

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com