30 de maig 2012

Kit Kat Series #41: Kit Kat Zunda

Ara feia dies que no parlava de Kit Kats, i ja va sent hora que us expliqui uns quants que fa temps que tinc al rebost.

El zunda ずんだ és una pasta que s’aconsegueix de picar faves o edamame 枝豆, que és una planta de soja verda dins d’una beina.
Es podria dir que les edamame són el pica-pica per excel•lència quan es va a beure a una izakaya 居酒屋. Les serveixen bullides amb sal, ja fredes i, normalment, es mengen traient-les de la beina mossegant-hi directament. Al principi em van fer una sensació estranya, però la veritat és que ara m’encanten i sóc jo qui en vull menjar quan bec cervesa.
Font: http://bit.ly/KERz4Z
De fet, el que jo vaig menjar és la segona edició d’aquest Kik Kat, perquè ja havia estat una edició limitada ja fa un parell d’anys. Però sembla ser que el zunda és un producte típic de la regió de Tohoku i, per això, després del terratrèmol i el tsunami del mes de març de 2011, van tornar a reeditar-lo, donant 10 iens del preu de cada paquet a la reconstrucció de la zona.
Quan l’obres, el color verd de la xocolata i una oloreta lleguminosa ja no anima massa. A més a més, el fet de pensar en faves o en edamame barrejat amb xocolata no fa presagiar res massa bo. Però la veritat és que, si bé no era per llançar cohets, tampoc va ser la cosa fastigosa que m’imaginava.

De fet, també existeixen zunda mochi ずんだ餅, pastissets d’arrós glutinós preparats amb aquesta pasta, i són dolços. Abans de tastar el Kit Kat jo ja havia tastat aquest pastisset, així que el sabor me’l va portar al cap. És un sabor força difícil d’explicar si no l’has tastat mai. Però potser si us imagineu faves bullides i fetes una pasta i endolcides, fetes xocolata i amb la textura de la galeta del Kit Kat, us pogueu fer una idea aproximada (tot i que, així explicat, no és una imatge massa encoratjadora...).
Font: http://bit.ly/Ld4VV3
Valor energètic del Kit Kat Zunda: 100 Kcal/paquetet

2 comentaris:

  1. La pasta aquesta pareix guacamole, no fa massa goig veure-la, la veritat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que sí? Però en realitat després no estava tan dolent com podria semblar...

      I Kit Kat de Guacamole... no ho diguis massa alt, no fos cas que t'escoltessin! ;)

      Elimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com