2 de jul. 2014

I tu, quin grup sanguini ets?

Una de les converses que més es va repetir poc deprés de venir a treballar al Japó va ser:

Japonès: 何型?Nanigata? Quin grup ets?
Jo: 何の?Nanino? De què?
Japonès: 血液型。Ketsueki gata. De grup sanguini.
Jo: ああ、ABです。Aa. AB desu. Ah. Sóc AB.
Japonès: へえ。変わってるね?Ee. Kawatteru ne? Ets rara, eh?

Clar, que de bones a primeres, sense conèixer-te de res, algú et digui que ets rara, doncs no és massa agradable, la veritat. Però ben aviat vaig descobrir que no ho deien per maldat (en principi) sinó que al Japó creuen que el grup sanguini determina la personalitat de les persones.


L’interès sobre els grups sanguinis al Japó va créixer com a resposta a l’afirmació de científics occidentals que, durant els anys 20, van dir que el grup dominant a Àsia era el B, el mateix que a la majoria d’animals. Us podeu imaginar que això no va agradar massa als japonesos...

Actualment, al Japó, el grup sanguini predominant és l’A, seguit de l’O, el B i l’AB. Voleu saber quines són les famoses característiques?

 Les persones que tenen grup sanguini A són persones prudents que donen molta importància a l’harmonia amb l’entorn. Entre les seves qualitats, trobem que són responsables, que no actuen impulsivament, que no s’avorreixen en feines monòtones, respecten molt les normes, són honestes, molt puntuals i compleixen les seves promeses. Entre els seus defectes, trobem que són tan prudents que no aconsegueixen relaxar-se i veuen les coses d’una manera negativa, els costa adaptar-se a entorns nous i són molt susceptibles a les crítiques.

 
Les persones que tenen grup sanguini O, el segon més popular al Japó, són persones sociables i alegres a les que els agrada el tracte amb les persones. D’entre les seves qualitats, destaca que són bons líders, que dónen molta importància a l’amistat, que s'esforcen fins a aconseguir els seus objectius, que no els agrada perdre i els costa molt desmoralitzar-se. Quins són els seus defectes? Doncs que són molt impulsius i moltes vegades tenen remordiments, que són desconfiats amb les persones que no coneixen, tendeixen a dividir les persones entre amics i enemics, són cabuts i no donen importància als detalls.

 Pel que fa a les persones que tenen grup sanguini B, són persones que van a la seva bola. Les seves principals virtuts són que són molt energètics, positius, no donen molta importància al que els del seu entorn pensin d’ells, són curiosos, tenen molt hobbies, pensen fora del motlle, són molt creatius i diuen el que pensen. Entre els defectes, destaca que es cansen molt ràpid de les coses, que se li veu a la cara quan una cosa no els agrada, que no els agrada rebre ordres, que no són massa bons en el treball en equip i que els costa concentrar-se en fer només una cosa.

 I per últim, el grup AB, el meu, són persones amb idees originals i lliurepensadors. Les seves (nostres?) qualitats són que tenen característiques tant del grup A com del grup B, i per això són capaços de manegar-se en qualsevol situació. Per una part són emotius i impressionables, però alhora tenen una part impertorbable. Són analítics, tenen moltes idees i són bons en extreure informacions. I els defectes? Que a vegades fan les coses de manera molt impulsiva, mentre que d’altres triguen molt a decidir-se. Odien els costums sense justificació i les nyonyeries. Són molt crítics i a vegades poden semblar sarcàstics. De vegades els falta perseverància i tenen tendència a procrastinar.

No sé si us n’heu adonat, però la majoria de característiques que són considerades positives per als japonesos es troben en les descripcions dels grups A i O. Per exemple, la importància de mantenir l’harmonia wa  és una cosa molt japonesa, així com la puntualitat.

En canvi, moltes de les característiques que els japonesos no consideren massa positives les trobem en els grups B i AB, com per exemple que vagin a la seva bola o que no els agradin les tradicions. 

Els japonesos donen tanta importància als grups sanguinis que fins i tot hi ha hagut casos de discriminació per causa de tenir un grup sanguini determinat. Però aquest tema el deixo per la propera entrada.


I vosaltres, quin grup sanguini sou? Us sentiu identificats?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com