9 de jul. 2014

Burahara, bullying sanguini

Sabeu quin és el grup sanguini dels jugadors de les seleccions que han participat al Mundial de Brasil?

Imagino que la majoria de vosaltres ni ho sap ni li interessa. Bé, a mi tampoc, però a la població japonesa sembla que sí.

El el post anterior ja vaig parlar de la importància que els grups sanguinis tenen al Japó, així que, si no ho sabeu, m’espero a què aneu a llegir-ho per continuar.

Llegit? Seguim, doncs.

Quina colla de xorrades, pensareu. Jo hi estic d’acord, però és una superstició tan arrelada a la societat japonesa que ha portat a l’aparició del burahara ブラハラ, o el que jo traduixo com a bullying sanguini. Burahara és una paraula inventada pels japonesos provinent de l’anglès blood type harassment ブラッド・タイプ・ハラスメント, persecució per grup sanguini.

El burahara, com ja haureu pogut imaginar, consisteix en discriminar les persones depenent de quin grup sanguini tenen.

Per exemple, no són estranyes les festes per trobar parella konkatsu 婚活 basades exclusivament pel grup sanguini. O dones que trenquen amb les seves parelles quan descobreixen el grup sanguini. Un internauta japonès explica la conversa que va tenir amb una cita:
大人の名無しさん2012/02/22() 14:05:59.27 ID:z98dMmpl
ある日の事。A型女子『○○ちゃんて、なに型??』私B型なんだあ。」
A
A女子「うそっ!私B型の人ってキライなんだよね~」私「ヘェ~。」
それから、A女子には血液型に血液型言うのが怖い。(((o(**)o)))
 Un dia, va passar això.
Noia del grup A: “xx-chan, de quin grup sanguini ets?”Jo: “Del grup B”Noia del grup A: “Mentida! Jo ODIO els nois del grup B!”Jo: “Eh?!”A partir d’aquell moment, em fa por dir quin grup sanguini sóc a noies del grup A.
Això són coses d’excèntrics, no pas discriminació. Però si us dic que també passa a la feina?

Posem per cas una persona que està buscant feina. Tot i que, en principi, està prohibit, la majoria de les empreses pregunten quin grup sanguini ets. Moltes vegades no té cap influència en el fet de ser contractat o no, però imagino que ja deixa l’entrevistat amb una mala sensació, sobretot si són del grup B o de l’AB. Per exemple, l’exprimer ministre japonès Tarô Asô va posar en el seu perfil a internet que era del grup A, mentre que el seu oponent era del grup B. Endevineu qui va guanyar?

En el cas de les llars d'infants, n'hi ha que divideixen les classes per grups sanguini i utilitzen tècniques d'ensenyament específiques per a cada un.
Font
Malgrat que crec que aquesta no és una pràctica massa estesa (jo no he vist aquest tipus de comportament en cap de les escoles de primària a què he anat), també passa en l'esport.

Per exemple, la selecció de softball japonesa va rebre entrenaments personalitzats depenent del grup sanguini, i van guanyar les olimpíades de Beijing. Proba irrefutable de què la tàctica funciona, oi?

I si mirem la selecció de futbol japonesa d’aquest any veurem que, dels 23 samurai blue, només 3 jugadors tenen grup B i 3 tenen grup AB, mentre que 9 de l’A i 8 de l’O...

Per què són aquests dos grups, el B i l'AB, els més mal vistos? Doncs perquè segons la teoria del grup sanguini, el grup B no sap treballar en grup i va a la seva bola, i l'AB és egoïsta i tenen tendència a procrastinar. Evidentment, els que són del grup A o O no ho fan mai, res d’això, oi?

En fi, faria gràcia si no fos perquè fa molta ràbia que et cataloguin només per una cosa que no té cap base científica com és el grup sanguini. Jo, en teoria, hauria de ser lo peor de lo peor! Estrangera, dona i de grup AB. Amagueu les criatures, que ve el monstre dels ulls grans!


I us deixo amb un infogràfic que resumeix d’una manera fàcil tot el tema de la bogeria dels grups sanguinis... Què n'opineu, del preservatius diferenciats per grup sanguini? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com