28 de maig 2014

Cases que fan plorar

L’habitatge és una de les causes principals de llàgrimes des que va començar la crisi el 2008. Desnonaments, okupes, joves no tan joves que encara han de viure amb els pares...

Al Japó, des del 14 de maig d’aquest any, també hi ha cases que et fan plorar. La diferència és que, en aquest cas, estan dissenyades específicament per fer-te plorar amb regularitat amb objectius terapèutics.

En un altre post ja havia parlat de la llagrimoteràpia, o rui-katsu 涙活, que es basa en exposar als participants a pel·lícules, música o històries que els facin plorar.


Doncs bé, amb les noves Cases en Suport de la Llagrimoteràpia, ruikatsu shien juutaku 涙活支援住宅, la companyia Treasure Home Co. pretén exactament el mateix que amb el ruikatsu: reduir els nivells d’estrés a través de les llàgrimes.

Però què és el que tenen de diferent aquestes cases?

Primer de tot, tenen un una sala de cinema incorporada. Es tracta d’una habitació de menys de 5 metres quadrats amb pantalles incorporada i sistema surround, per poder veure pel·lícules que et facin plorar. I quina és la diferència amb veure la peli a la sala d’estar? Doncs que, en estar en un ambient separat dels espais del dia a dia, com és el cinema, pots plorar amb més facilitat.


La segona característica, és que els propietaris rebran una pel·lícula que fa plorar escollida directament d’un “Somelier de les llàgrimes”, namida somurie 涙ソムリエ, un expert que mira cada any més de 1000 pel·lícules. En rebran una cada mes durant 7 anys i 9 mesos. I per què 7 anys i 9 mesos i no 7 anys? Doncs perquè en japonès 7 i 9 es pot llegir “NA-KU” que, en japonès, vol dir plorar naku 泣く.

El tercer punt agradarà a aquells que prefereixin llegir perquè cada mes durant 7 anys i 9 mesos rebran un llibre dels que fan plorar



El quart punt està pensat per als amants de la música perquè cada mes durant 7 anys i 9 mesos rebran un CD amb cançons de les que fan plorar.

I el cinquè i últim avantatge és que tots aquells que comprin una Casa en Suport de la Llagrimoteràpia rebran el llibre sobre el Ruikatsu, la Llagrimoteràpia. Aquest llibre, a banda d’explicar científicament per què és bo plorar, compta amb una llista de pel·lícules, cançons, llibres i mangas que fan plorar.

A més a més, tots els treballadors de la companyia han rebut un entrenament especial amb especialistes sobre l’estrès, per tal de poder aconsellar els compradors sobre més i millors maneres de plorar.

Tot, a partir del mòdic preu de 15 milions de iens, uns 108.000 euros.

Jo, personalment, crec que, si vols plorar, no cal que la casa estigui construïda especialment per a aquest fi (tot i que m’encantaria tenir un cinema a casa :P).


I vosaltres, què n’opineu? Compraríeu una casa només perquè està dissenyada per fer-vos plorar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com