24 de jul. 2013

Acompanyants transvestits

Akihabara 秋葉原 és considerat el barri friki per excel·lència del Japó. Per exemple, és a Akiba 秋葉, com es coneix carinyosament, on van sorgir els Meido kissa メイド喫茶, les cafeteries on noies vestides de serventes et donen de menjar a la boca. També és aquí on va néixer el fenòmen de les AKB48, 48 noies vestides d’uniforme que canten i ballen (o, almenys, o intenten...)

Aquest barri, tan procliu a “naixements” diferents, també ha donat a llum el concepte dels Dansô Guides 男装ガイド, Acompanyants Vestits d’Home. El concepte en si és fàcil, tot i que no deixa de ser... perturbador.

Es tracta d’un servei d’acompanyament en què els acompanyants són noies vestides d’homes, imitant l’estil dels hostos.

En aquest punt, permeteu-me que faci un petit incís explicant que és això dels hostos.

Els clubs de hostess ホステスクラブ i de hostos ホストクラブ van ser una de les coses que em van sorprendre més del Japó.

Les hostess i els hostos són dones i homes de companyia. Però NOMÉS de companyia. És a dir, que quan vas a un club d’aquests el que trobaràs són dones i homes que s’asseuran amb tu, et serviran les begudes, t’encendren les cigarretes (si fumes), riuran de les teves gràcies, t’escoltaran, cantaran amb tu al karaoke i s’acomiadaran de tu quan marxis... però sense “final feliç”. Ras i curt, que no són cases de prostitució.

Per aquest motiu, va ser un concepte que em va costar entendre. Per quins set sous algú voldria pagar (i no és barat!) per tenir companyia d’algú que no coneix de res, si no vol sexe? Ah, els misteris de la ment japonesa...

Doncs bé, agafant la idea dels hostos, barrejant-lo amb l’afició dels japonesos per disfressar-se i traient-ho al carrer és com han nascut els Danso Guides.

Segons la seva pàgina web, qualsevol moment és bo per gaudir de la companyia d’aquests guies: un dia en què estiguis cansada i vulguis algú que t’escolti, un dia en què et vingui de gust anar a algun lloc però no hi vulguis anar sola, quan vulguis algú que et faci de guia turístic per Tokyo... Tot, pel mòdic preu de 4000 iens (uns 31€).

Actualment, es pot escollir entre 10 acompanyants:

El Mitsuru, a qui li agraden els concerts, les pel·lícules i les noies simpàtiques i que promet que et farà oblidar l’estrès i els problemes.

El Jin, a qui li agradaria ser o model o escriptor i convertir-se en el teu punt de suport.

El Kengo, a qui li agrada anar al zoo, a l’aquari o als parcs en les seves cites i a qui li agradaria fer esport amb tu.

El Galyuu, a qui li agrada fer fotos i escalar muntanyes, i que et donarà ànims per estar alegre un dia més.

El Wataru, a qui li agrada escriure cançons i que vol experimentar moltes coses noves amb tu.

El Saku, a qui li agrada One Piece i Naruto, i que vol que passis una estona divertida

El Minato, a qui li agraden les noies positives i que els agradi menjar, i que et farà riure fins a cansar-te.

El Haruki, que està en període de proves, a qui li agraden els croissants i el pastís de poma, i que tant pot fer coses boges amb tu com passar una estona tranquil·la.

El Yuzuki, a qui li agrada el mar i la natura i que es vol esforçar per donar a coneixer el món dels Dansô per tot el Japó.

El Shiki, a qui li agrada el menjar casolà i que farà que passis un dia meravellós si el tries a ell.

Com veieu, hi ha estils i personalitats per a tots els gustos.

Però jo, si voleu que us sigui sincera, m’ha fet pensar una mica en els Pokémon i en allò de “’¡Pikachu! ¡Te elijo a ti!”.

I vosaltres? Amb quin us quedeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com