18 de maig 2012

L'Associació per a la Promoció de les Dues Cuetes

Els japonesos són molt fans en crear associacions per a qualsevol cosa. Però quan vaig llegir aquesta notícia al Manga Shinbun 漫画新聞, vaig haver de fer un google perquè em pensava que s’ho estaven inventant.

Twin Tail Project Japan 日本ツインテール協会“L’Associació Japonesa per a les dues cuetes”? Un asseguro que no m’ho acabo de creure, però sí sí, existeix.

Des de la seva pàgina web i des del seu twitter, cada setmana pengen la fotografia i una breu entrevista a una noia que porta dues cues. Aquí no em queda massa clar si és realment algú a qui troben i li demanen si li poden fer fotos o ja està parlat d’abans, perquè veient els reportatges fotogràfics no sembla pas que sigui completament espontani.
El fet de les dues cues, tret del context de les nenes petites, que pot ser mono, sempre acostuma a considerar-se força kinky (paraula que, segons el wordreference, significa “algo pervertidillo” xD). Sinó, digueu-me què us fa pensar aquesta fotografia...
Font: http://bit.ly/KORkSC
No és així com ho veuen els fundadors d’aquesta associació. En un manifest molt poètic, defensen que, per molt que ens fem grans, no hem d’oblidar-nos del que sentíem quan teníem 20 anys: l’olor de la terra mullada, el fred a la tardor, l’olor a xampú de les persones amb qui et creuaves... Quan ens fem grans, ens enrecordem vivament de la innocència, la vergonya i l’angoixa que sentíem.

El manifest segueix dient que, al Japó, existeix un pentinat que ens porta a la memòria aquesta època. I quin pot ser?

Les dues cuetes.

Els homes japonesos les estan esperant [sic]. Les noies japoneses les estan esperant (de debó?).

Acaben dient que el seu objectiu és no només el de embellir i fer més divertit i alegre tant les noies japoneses com a tothom qui viu en aquest país (imagino que jo m’hi he de sentir inclosa...).

Segons el seu fundador, el senyor Kan Furuya 古谷 完, s’ha de trencar amb els estereotips i els prejudicis a què s’associa aquest pentinat (aquí també m’hi hauria de sentir inclosa...), “obrir la porta de la cultura underground” i extendre-ho a tothom. 
L’únic és que crec que una vegada més pequen de narcissistes... Perquè en l’apartat dedicat a la història del pentinat consideren que el concepte de les dues cues ha nascut i és característic de la cultura japonesa... I bé, jo crec que a tot arreu les nenes petites (i no tan petites) s’han fet dues cuetes des de sempre...

Defensen que el món del manga i de l’anime dels anys 80 es va apropiar de les dues cuetes com a símbol de la innocència. Però al 92 hi va haver una revolució amb l’aparició d’un manga que molts de vosaltres coneixereu... Bishôjo Senshi Seraa Mûn 美少女戦士セーラームーン... O el que és el mateix, la Sailor Moon o Guerrero Luna. Quina noia nascuda als 80 no ha dit mai la frase: “Y por el poder de luna, te castigaré?” Que llanci la primera pedra... :P
Bé, sembla ser que la Sailor Moon es va convertir en la portaveu del sentiment de puresa de les noies joves. Després de la seva arribada, moltes de les ídols japoneses van adoptar aquest pentinat, com per exemple les AKB48 o la Kyarii Pamyû Pamyû, fent de les dues cuetes un símbol del moviment “Cool Japan”, el Japó molón, que volen exportar a tot el món.
Kyarii Pamyû Pamyû きゃりーぱみゅぱみゅ
També han establert que el dia 2 de febrer és el Dia de les Dues Cuetes. I, evidentment, des de l’Associació tenen una proposta de celebració. Els nois li han d’entregar dues gomes de cabell a la noia que li agrada. Les noies, s’han de fer dues cuetes per al noi de qui estan enamorades.

Sóc jo, que tinc una ment bruta, o aquí hi ha implícita molta càrrega sexual? Dec ser només jo, perquè des de l’Associació justifiquen que aquestes dues gometes són un símbol de la unió de la parella. A més a més, tot i que no tinguis parella, no cal que estiguis trista! Fes-te dues cues per tal d’alegrar el país.

A la pàgina web també hi ha un apartat on presenten sis maneres diferents de fer-te dues cuetes.

Segons la manera de recollir el cabell, trobem tres estils: 
Les d’estil conillet


Les d’estil regular

Les d’estil pageseta
Segons la llargada del cabell, uns altres tres estils:
Les cues de caball
Les cues de gamba

Les cues d’ocellet
A més a més, pots comprar unes samarretes molt mones amb el logo “I heart TT”. M’agraden sobretot les que enlloc del dibuix del cor fan servir el logo de la careta amb les dues cuetes (^^)

Així que noies, ja sabeu. Si voleu tornar a l’alegria de la vostra infantesa... feu-vos dues cuetes! (Rodolí!)

4 comentaris:

  1. A veure, com a portadora de dues cuetes de forma ocasional als meus 28 anys, he de defensar que, certament, és un pentinat associat a un estat mental. Jo sempre dic que "tinc un dia de cuetes" quan me les faig, sovint perquè és un dia que estic xof i necessito animar-me... (Potser és que sóc rara o estic mig boja, com les japoneses)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps!! Hauràs e tornar a venir per tal d'alegrar la societat japonesa (^_-)

      Elimina
  2. doncs jo en tinc 24 i tot sovint me'n faig o amb trenetes i també opino com la Zarita, ha definit molt bé lo del estat mental. Yo soc bastant criatura encara i crec que em durarà una mica més... jo quan tinc un dia "cute" me les faig, més abans que ara que només puc fer-me cuetes de ocell jejej

    tot i així vaja amb els japonesos que s'inventen associacions per a tot jeje pero bueno, es l'encant que tenen...

    petonets! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, no perden ocasió per tal de treure's una associació e la màniga!

      Elimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com