1 d’abr. 2011

La Vila News 15: Extremadura

Una de les millors coses que la natura al Japó té per oferir és el floriment dels cirerers. El famós i conegut 花見 hanami, que literalment significa “contemplar les flors” i que aquells que hagueu vist en Shin Chan coneixereu com la “festa dels cirers” és un moment màgic.

Per a mi, aquest és el tercer any en què podré gaudir de les sakura, que és el nom japonès per a la flor del cirerer. I no em canso, de debó. De fet, el motiu pel que m’agrada la primavera al Japó és precisament per les sakura.

Però tot i que la festa d’admirar els cireres és molt nostrada japonesa, un fet que els sorprén molt és quan els dic que no és pas l’únic lloc al món a on se celebra la floració d’aquests arbres.

Evidentment, tots contesten amb un へええ! Heeee!! quan els explico que a Extremadura, al Valle del Jerte, també es fa la festa del cirerers.



I aprofitant que els cireres acostumen a florir a finals de març (tot i que aquest any encara no han començat a florir!) començo la sèrie “Oh, Espanya!” parlant d’Extremadura.

Després de la introducció on dic que allà també se celebra la festa dels cirerers i de donar dades com l’extensió i la població, explico els tres llocs Patrimoni de la Humanitat (les restes romanes de Mérida, Cáceres i el Monestir Reial de Santa María de Guadalupe.

Acabo presentant un parell de productes típics, com són la Torta del Casar, un formatge per untar que torna boja la meva mare, i els pebrots de Vera.

4 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Que tal, com esta tot per aquí.
    Tindries que penjar alguna imatje dels cirerers florits.
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Pues cuando le toque a Galicia, ya puedes incluir la muralla romana de Lugo, que es Patrimonio de la Humanidad, y el polbo à feira, y las vieiras, y la muiñeira, y los vinos Albariño y el Ribeiro, y, y, y... :)

    ResponElimina
  4. @Ilde: aquí tot just avui he vist la primera flor de cirerer! Però tranquil, que n'hi haurà!! Demà i passat vaig a fer festa dels cirerers, així que no us en lliurareu de fotos de cirerers ^_^

    @Almu: of course!!! No va a faltar el pulpo, no veas... Ya te pediré toda la información ^_^

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com