15 de març 2011

Godzilla encara no presenta el telenotícies

A la televisió segueixen 24/24 amb les imatges de la desgràcia. I no només al Japó, pel que veig per internet i pel que em diuen els meus amics, també a casa la cosa està que treu fum...

Ara ja no són les del tsunami, sinó les del reactor nuclear. 

Des de fa dos dies, posis el canal que posis, sempre hi ha un expert en energia nuclear que, amb una cartulina on hi ha dibuixat un reactor nuclear (o una planta, o el que sigui, que no en tinc ni idea!) va explicant tot el procés de com funciona una central nuclear. És un dibuix molt precari, com fet amb el paint... però bé, això és una cosa que té la televisió japonesa, que els encanta tot el tema de les cartulines amb dibuixets on van posant adhesius i d'altres tonteries.

Però el tema és: la gent realment entén què és el que està passant? Pels comentaris de la gent que està a la zona afectada, no en tenen ni la més mínima idea. Només saben que estan sense llum, sense aigua, que han de dividir un onigiri, una boleta d'arròs, entre quatre persones.

A hores d'ara, diuen que el perímetre a evacuar al voltant de la fàbrica nuclear és de 30 metres. També diuen que tot està sota control, però a la gent que està a Tokyo també li diuen que rentin la roba i es dutxin en arribar a casa.

Que jo em pregunto, si tens radiació, una dutxa és suficient?

Malgrat tot, crec que ja s'estan passant d'alarmistes... De fet, he trobat per internet un dibuix aal web La Arcadia de Uries que descriu la situació dels mitjans


I val la pena que us llegiu també el post, perquè diu coses molt sensates.

Aquí a Nagoya tot està normal. Tenim llum. Tenim menjar. La central nuclear ens agafa igual d'a prop que Barcelona d'Avilès. I no, no tinc pensat tornar a Barcelona.

I no, Godzilla encara no presenta el telenotícies.

2 comentaris:

  1. bua Eli! deu ni do com estan les coses, no???? t'aniré seguint per saber informació de primera mà! molts petons des de vilanova!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com