12 d’ag. 2010

La Vila News 7 - San Fermín

Tot i que el mes de juliol el vaig passar tot a Vilanova, no per això va deixar de sortir el número 7 de La Vila News!

I de què s’ha de parlar el mes de juliol sino dels San Fermines?Al Japó el dia 7 de juliol també coincideix amb una festivitat, el Tanabata 七夕(たなばた). Segons la llegenda, aquest és l’únic dia de l’any en què es poden retrobar Orihime i Hikoboshi, que correspondrien a les estrelles Vega i Altair. Aquest dia s’escriuen desitjos per tal de millorar habilitats en uns paperets blancs, que després es lliguen a branques de bambú. Tot i que ara el Tanabata ja no se celebra el 7 d’agost sino que se celebra durant la primera quinzena d’agost, si a un japonès li dius 7 de juliol, et contestarà “Tanabata”  

Doncs bé, començo l’article dient que tot i que al Japó el 7 de juliol recorda el Tanabata, a Espanya aquest dia se celebra els San Fermines. Aquest és un festival bastant conegut al Japó, així que explico que a banda de l’encierro i de les corrides també hi ha bandes de música i cercaviles (m’estalvio d’explicar el tema borratxeres, per això...), de manera que és un festival divertit però perillós alhora. Evidentment, no pot faltar l’explicació de la roba blanca amb el mocador vermell.

La foto que il·lustra l’article és un pòster de Kukuxumusu i, com que els japonesos adoren tot el tema dels souvenirs, els recomano que qualsevol cosa de Kukuxumusu pot ser un bon record (sempre millor que una sevillana amb el toro o un sombrero mexicà, en qualsevol cas).

Acabo dient que els San Fermines és una festa sense igual al Japó i que si tenen l’oportunitat, no hi deixin d’anar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com