5 de febr. 2014

Les noies núvol

Noies petitones i ben primes, moltes vegades en la línia del que a casa es consideraria saludable. Aquesta és la imatge que la majoria de la gent té de les dones japoneses.

És cert que un alt percententatge s’ajusta a aquesta descripció. Però només cal sortir al carrer per veure que també hi ha noies que són normals, noies que tenen pit i cuixa, i noies que, com a tot arreu, tenen problemes de sobrepés.

Voler estar prima com a sinònim de sana i bonica és un mal extès a totes les societats desenvolupades. Malgrat tot, hi ha vegades que al Japó arriba fins a límits malaltissos, i ni ells mateixos se n’adonen. Ja fa un temps que vaig escriure al bloc com la model Tsubasa Masuwaka es congratulava de pesar el mateix que quan anava a sisè: 37 kilos. I ara ja ronda la trentena...

Aquestes cames les vaig veure la setmana passada i em vaig espantar...

D’acord, em direu. I on és la notícia en tot això?

Doncs que ara s’han posat de moda les “Noies núvol”. És a dir, que les noies grassonetes estan començant a ser tractades com a sexis i no només com a personatges de grups humorístics.

Per començar, l’any passat es va posar a la venta la farfa ラ・ファーファー, una revista de moda destinada a les pochari onna ぽちゃり女, les noies grassonetes que ara anomenen “noies núvol”. Al Japó, cada revista té una model que és la seva musa i representa la seva imatge, i en aquest cas van triar l’actriu i humorista Naomi Watanabe 渡辺直美. La Naomi medeix 1.58 i, segons el seu perfil, pesa 76 kilos, tot i que diuen que va arribar als 95 al 2012.
Atreveix-te a ser una grassoneta sexy!

Ara, és notícia l’aparició del nou grup d’idols Chubbiness, que es podria traduir com “Les rodanxones”. Què és el que les fa especials? Ho heu endevinat! Que són grassonetes!

La companyia de talents Avex, juntament amb la revista CanCam, va organitzar l’Audició Nacional de Grassonetes Zenkoku puniko audition 全国ぷに子オーディション per crear un nou grup. 

Es van presentar 3.500 noies, de les quals es van escollir les 10 integrants del grup Chubbiness.
Quan em vaig assabentar de la notícia, vaig anar directament a la pàgina web per veure els seus perfils. I, oh sorpresa! Tot i que posa l’edat i l’alçada, no hi posa el pes. Fet que em sembla sospitós, quan el que estan intentant vendre és que ser grassoneta és kawaii (cosa que la majoria de gent ja sabia que no anava renyida una amb l’altra...).

I per què em sembla sospitós? Doncs perquè, des del meu punt de vista, no crec que les noies que han triat estiguin grasses. No són els sacs d’óssos que veiem en altres grups d’ídols, és cert. Però jo crec que són noies normals i no pas grasses...

O sinó, digueu-me vosaltres, esteu d'acord amb el titular d'aquest reportatge? "Súper kawaii: un cos grassonet". Trobeu que estigui grassa?

Es podria entrar en un gran debat, aquí. Hi ha gent que està contenta perquè per fi la indústria de l’entreteniment japonesa s’ha adonat de què la imatge de bellesa que estava venent a les nenes no era real i està intentant millorar la situació.

Malgrat tot, jo no puc deixar de preguntar-me si és realment això, o simplement que han vist el “filón” de fer un grup en què la característica principal és que són “grassonetes”, sense que els importi res més...

De moment, encara no podem jutjar. Haurem d’esperar al debut de les Chubbiness el proper mes de març per veure si tenen algun talent. Això sí, hi ha una gran expectació al voltant d’aquestes noies que ompliran de núvols l’star system japonès.

Vosaltres què n’opineu? Creieu que realment s'està canviant el panorama, o simplement volen més calers?

2 comentaris:

  1. buf! venint dels japonesos això em sóna a estratègia de marketing pur i dur, a més, com tu dius ni de conya estàn grassonetes.. pero bé, tinc ganes de veure com es la seva posada en escena, si canten bé o si només ensenyaran cuixa i faràn chubbi chubbi amb les mans jejej

    petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que cantar, cantaran, tot i que la qualitat ja és una altra cosa. I, per descomptat, que ensenyaran cuixa i faran chubi chubi amb les mans xD

      Elimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com