12 de febr. 2014

Per Sant Valentí, xocolata o flors?

Sant Valentí, al Japó, és sinònim de regalar xocolata.

Però, a diferència dels països occidentals, a les noies japoneses no els importa especialment tenir o no xicot durant aquest dia sinó que són els nois els que es posen nerviosos.

Per què?

Doncs perquè són les noies, i només les noies, qui regalen xocolata als nois.

La tradició va estendre's pel país durant els anys 70, quan les empreses van empescar-se la història de què el dia de Sant Valentí era la ocasió perfecta perquè les noies declaressin el seu amor als nois regalant-los xocolata.

Per això hi ha molts nois que es posen nerviosos, perquè si alguna vegada heu tingut l'experiència de ser l'única noia en no rebre rosa el dia de Sant Jordi, sabeu que no mola veure com els amics reben dolços i tu no...

Actualment, a banda del honmei-choco 本命チョコ, la xocolata que es regala al nois que t'agrada, hi ha principalment tres tipus de xocolata:
  • la giri-choco 義理チョコ, “xocolata per obligació”, que és la que es compra per repartir entre els homes de la teva oficina.
  • la tomo-choco 友チョコ, “xocolata d'amigues”, que es regalen entre les noies
  • la jiko-choco 自己チョコ “xocolata per a un”, que és la xocolata que et compres a tu mateix per menjar-te sol. Una mica trist, però qui millor que tu sap quina és la teva xocolata preferida?


Entre tanta xocolata, ja sigui per amor o per obligació, a alguna ment pensant japonesa se li va ocórrer: i per a les noies, què? Així que l'any 1980 es va establir que el 14 de març seria el Dia Blanc White Day ホワイトデー, dia en què els nois han de tornar el regal a les noies.
Però, en el cas dels nois, no cal que sigui xocolata, poden ser altres coses, però sempre han de ser d'un valor superior al regal que van rebre, almenys un 30% segons algunes revistes femenines.

Malgrat tot, sembla que els comerciants no estan mai satisfets i sempre busquen la manera de continuar escurant la butxaca dels consumidors.

I és que ara qui vol la seva part del pastís són les floristeries. Des de 2011, les associacions de floristes han començat la campanya Flower Valentine フラワーバレンタイン en què, oh, sorpresa!, volen que els nois també aprofitin el dia de Sant Valentí per demostrar a les seves xicotes com les estimen regalant-los flors.

Tot i que les flors per Sant Valentí encara no s'han fet molt populars, personalment crec que és donar una mica de temps perquè la idea vagi sedimentant. Fins i tot tenen un Mr. Flower Valentine, el jugador de futbol Kazuyoshi Miura.

Pot ser que el White Day tingui els seus dies compats?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com