23 de maig 2012

Les japoneses els prefereixen pagesos

L’esquerda entre els desitjos de les dones japoneses i la realitat sembla que cada vegada s’anava fent més profunda.

Mentre els homes hervívors sembla que van en augment, ara resulta que les dones japoneses els prefereixen “salvatges”.

Per això, no és d’extranyar que la famosa revista femenina an·an tragués un número especial dedicat a 9 tipus diferents de tusyoi otoko 強い男, d’“homes forts”.
Font: http://bit.ly/HamjrA
La llista l’han elaborat responent, entre d’altres, les següents preguntes:
  • Poden mostrar la seva força durant el dia a dia?
  • Poden competir com a persones, sense tenir en compte a quina empresa pertanyen?
  • Tenen la capacitat de perseguir la idea de la seva pròpia felicitat?
  • Tenen la capacitat de col·laborar amb les dones com a iguals?
Una de les explicacions que la revista dóna per tal d’explicar aquest canvi de gustos és que, després del terratrèmol de l’any passat s’ha vist més clar que no es pot saber el que et depara el destí i, davant d’aquesta incertesa, sempre és millor tenir algú fort al costat.... oi?
Font: http://bit.ly/HamjrA
Amb aquest número especial podria omplir pàgines i pàgines... Però per tal de no fer-ho avorrit, avui em centraré en presentar un tipus: el pagès.

Per què?

Perquè els pagesos estan en auge.

La imatge que les dones tenen dels pagesos és que són forts, vigorosos, tenen un coneixement especialitzat, s’esforcen i són seriosos. Tot això, des del punt de vista de les dones, els converteix en persones en les que es pot confiar.
Font: http://bit.ly/m0i7Bf
L’altre dia, en el programa Tokudane とくダネ! que miro cada matí, van llegir una notícia del diari de màrqueting Nikkei Ryûtsû Shinbun日経流通新聞, en què s’explicava que, després del terratrèmol de l’any passat, les matriculacions a universitats d’agricultura han augmentat.

I si unim aquest augment de pagesos amb el desig de les dones japoneses a tenir un home fort que les protegeixi en moments de necessitat, què tenim? El naixement del moviment nôkon 農婚, que no és més que portar el konkatsu 婚活, l’activitat de buscar un marit, al camp.
Un dels últims nôkon va tenir lloc el passat mes de febrer a la ciutat d’Isehara, a Kanagawa.

Les 14 dones d’entre 25 i 40 anys que hi es van apuntar van visitar granges de tomàquets i de maduixes, on van poder collir-ne i menjar-ne. A més a més, també van visitar les granges de vaques per veure vedellets acabats de néixer. Després de les visites, se les va dur a un bar on van conéixer els grangers, 14 homes d’entre 25 i 36 anys, per tot seguit gaudir d’un sopar preparat amb verdures de les seves pròpies granges.

Al final de la vetllada, cadascú va haver d’escriure el nom de la persona que més li havia agradat en un paper. Aquest nôkon va ser un èxit: es van formar tres parelles.

Jo no sé si la imatge idíl·lica que tenen les dones japoneses dels pagesos coincideix amb la realitat, o vindria ser una versió moderna dels poemes bucòlics pastorils...

I vosaltres, què me’n dieu? Us animeu a pujar a un d’aquests autobusos de l’amor?

4 comentaris:

  1. Que bueno! No lo hubiese pensado de un pais donde precisamente en las ciudades se lleva un tipo de vida totalmente opuesto. No se si es comparable al granjero busca esposa que se emitio por estos lares (aqui tambien conocido como granjero busca pornochacha) pero es cuanto menos interesante..
    PD- Soy la Cris, anonima por excelencia :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya, no sé... Yo creo que los chicos japoneses en la actualidad están muy confundidos y las chicas japonesas todavía más...

      Elimina
  2. Ostres! Isehara és el poble del costat.
    De fet l'altre dia vaig veure un anunci a l'ajuntament on s'oferia feina a pagès, a Kyushu, si et fas càrrec del troç en donen la casa hi tot. Sembla que cada cop hi ha menys gent que si vol dedicar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que per la zona de Tohoku, sobretot després del terratrèmol, els joves cada vegada més busquen feina al seu poble natal o a prop. I, com que el sector primari era el predominant, cada vegada hi ha més gent que s’interessa per la pagesia.

      Elimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com