14 de des. 2010

I el premi al Kanji del 2010 goes to...

Al Japó, quan arriba el mes de desembre, tenen tradició de fer llistes: dels millors productes de l'any, dels productes que ho petaran l'any que està a punt de començar, de les paraules de moda i del kaniji que millor defineix l'any que s'està a punt d'acabar.

I parlant de kanji, quin és el que millor defineix aquest any?

Doncs aquest:


Atsui. És a dir, calor.

Aquest any el Japó ha viscut l'estiu més calorós dels últims 108 anys. 

S'ha batut el rècord de dies seguits en què els termòmetres no baixaven dels 35 graus (a la qual, se li ha de sumar a part el 90% d'humitat). 

S'ha batut el rècord de gent que ha patit cops de calor. 

A causa de la calor, els camps també s'han vist afectats i, com a conseqüència, el preu de les verdures, hortalisses i fruites encara s'ha apujat més (si cap, perquè no vegis si ja és cara la verdura de per si...). 

A causa de la manca de menjar als boscos, s'han produït molts atacs a propietats privades per part dels animals salvatges que tenien gana.

A la tardor, peixos com ara el verat, molt apreciat en una cuina a qui li encanta aprofitar al màxim els fruits
típics de cada estació, han brillat per la seva absència.

La gent que ha escollit aquest kanji també ha parlat del valor  que van mostrar els miners de Chile atrapats dins la calor de la terra, i de la forta calor que va haver de suportar la sonda espacial japonesa Hayabusa en travessar l'atmosfera.

Aquests són els motius que han donat les 286.406 persones que, entre l'1 de novembre i el 3 de desemebre d'aquest any han participat en l'elecció del kanji.

L'elecció del kanji de l'any va començar l'any 1995 com a iniciativa del 日本語漢字検定試験 l'Associació per a l'Examen Oficial de Nivell de Kanji

3 comentaris:

  1. :o que xulo!! Jo també vull fer eleccions com aquestes!!

    ResponElimina
  2. ¿Eligen entre unos kanjis preseleccionados o entre todos los que existen?

    ResponElimina
  3. @My First Orange: Sí! L'any vinent miraré a veure si trobo les postals per votar i hi participaré ^_^

    @Kim Attacks: Pues, si no he entendido mal (que ya sabes que yo siempre hago interpretación libre), escogen entre todos los que existen...

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com