20 de gen. 2014

Feliç any del Cavall

Bé, és cert, tècnicament, fins el 31 de gener no comença l’Any Nou xinès. Però al Japó, comença l’1 de gener, així que en termes japonesos no estic dient cap bajanada.

Fa ja força temps (4 anys!) vaig escriure en profunditat sobre les tradicions japoneses durant l’Any Nou (aquíaquí i aquí).

D’entre aquest tou de tradicions, una és la de col·locar a casa un Eto 干支, que no és res més que una figura de l’animal de l’horòscop xinès que correspon a l’any nou.

I aquest any 2014 que acabem de començar és l’Any del Cavall, Uma-doshi 午年.

A banda de les figuretes, les postals d’Any Nou Nenga-joo 年賀状 també acostumen a portar una referència a l’animal de l’any, ja sigui en dibuixos o amb el kanji, o en les enganxines o segells que venen per decorar-les. 

Aquesta és la postal que he enviat enguany.


Ja va amb un missatge escrit, i sempre deixen un espai perquè escriguis un petit missatge personalitzat. Una particularitat és que només s'escriuen els missatges a la part de davant de la postal, perquè a la part de darrere només s'hi escriu l'adreça.

Després de tants anys vivint aquí i veient el dia a dia, he arribat a la conclusió de què la cultura japonesa està plena de supersticions. I creuen, com els xinesos, que l’animal que correspon a cada any tindrà una influència en com serà en general la situació durant els següents 365 dies. Si és el teu any, és a dir, l’any del teu horòscop xinès, es considera que tindràs un any favorable en què els teus plans tindran èxit. 

El signe del cavall representa, segons l’astrologia xinesa, el triomf, la victòria, la fidelitat i la tendresa. Tot i que aquesta tendència al triomf i la victòria també té influència sobre els altres signes, és principalment favorable per a les persones nascudes sota aquest signe.

I com són, aquests cavalls?

Són considerats persones independents, inconsistents, frívoles i seductores, tot i que no siguin especialment atractives. Això és degut a què són molt intel·ligents, de ment ràpida i saben guanyar-se la gent. Malgrat tot, no són grans amics de fer confidències i acostumen a tenir amistats superficials. És considerat el símbol més egocèntric de l’horòscop xinès.

Pel que fa a la qüestió amorosa, són un símbol molt difícil, que sent que està perdent llibertat quan està en una relació. Per això, no és difícil que decideixin separar-se si se senten limitats.

En quant al treball, són molt dinàmics i treballadors, sempre que no es tracti d’un treball rutinari. Acostumen a ser uns caps exigents, que demanen als seus treballadors que siguin tan ràpids i dinàmics com ells.

No són gens materialistes, però tenen tendència a ser malgastadors, així que no acostumen a tenir molts estalvis.

Alguns cavalls famosos són en Rembrandt, en Paul McCartney, la Lucía Bosé i en John Travolta.

Vosaltres sabeu el vostre animal de l’horòscop xinès? El meu és el porc senglar, però si vosaltres no ho teniu clar, aquí teniu un link perquè pogueu trobar el vostre i veure què us té preparat aquest nou any!

2 comentaris:

  1. Soy un perro de agua. Ahora a mirar si más o menos me describen con exactitud... jejeje. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Claro, como naciste en enero eres un signo diferente al mío! Y qué, te describen con exactitud? Y el Hendrik cuál es?

      Elimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com