24 de gen. 2010

Freedom for Schödinger Cat!O això és almenys el que hi ha escrit a la samarreta que m'ha arribat directament des de terres del nord d'Espanya com a regal de Nadal ^__^

Per tot aquells que no siguin tan freaks com nosaltres i no seguiu la fantàstica sèrie "The Big Bang Theory" (no sé a què espereu per veure-la!), us explico. El gat de Schrödinger està basat en un experiment dut a terme als anys 30 per un científic anomenat Schrödinger (com sino) i, segons la viquipèdia:

El gat de Schrödinger o la paradoxa del gat és un experiment mental publicat pel físic Erwin Schrödinger per tal d'il·lustrar la complexitat de primitives interpretacions al voltant de la mecànica quàntica al traduir les conseqüències d'esdeveniments subatòmics a sistemes macroscòpics.

L'experiment original es basa en posar un gat (viu) dins d'una caixa d'acer tancada i opaca juntament amb els següents elements (els quals han d'estar protegits de qualsevol interferència directa del gat): un comptador Geiger, i una certa quantitat d'una substància radioactiva que asseguri que en el decurs d'una hora hi hagi un 50% de probabilitats de què almenys un dels àtoms es desintegri (i un 50% de què no se'n desintegri cap); si això passa, el comptador Geiger allibera un martell que trenca un flascó d'àcid hidrociànic (molt tòxic) que matarà el gat.

En aquest escenari, tant el gat com la partícula depenen d'un sistema regit per les lleis de la mecànica quàntica. Seguint el Principi d'incertesa que s'aplica a la interpretació de Copenhague, mentre no obrim la caixa, el gat està viu i alhora mort. Al mateix moment d'obrir la caixa, el propi fet de l'observació modifica l'estat del gat, que passa a ser només viu o només mort.


Que dius... pobret gat!!=^エ^=

A banda de la samarreta, també m'ha arribat això!!Ja sé que no es pot distingir massa bé, però es tracta d'una manta amb mànigues, com la que la Penny li regala al Leonard abans que marxin d'expedició al Pol... nord? (no m'enrecordo massa bé). A banda de què és vermella ^__^ té unes butxaquetes per posar els peus, de manera que quedes completament embolicada!! És una passada!!

Així que us podeu imaginar lo calentona que he estat fent la meva pròpia marató de Lost... preparant-me per a l'última temporada en una setmana!!!!!!!! (I el Sawyer em continua posant tribal cada vegada que apareix en escena!! Ains mamá!)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com