Crear aliments
amb sabors impossibles és un dels hobbys preferits de les empreses alimentàries japoneses. Només cal que vegeu
l’infinit número de Kit Kats que es poden trobar al llarg i ample de la
geografia japonesa (i els que em queden per tastar dins de la nevera!).
I ara
que ja tenim l’estiu aquí, és inevitable trobar productes de tota la vida amb
sabors “refrescants”. O almenys, el que els caps pensants de les empreses
japoneses consideren com a refrescant.
Un
d’aquests productes és l’Snack Shuwa Shuwa amb gust de cola, Shuwa Shuwa Cola Aji
Corn Snack シュワシュワコーラ味コーンスナック.
Per què tothom ho entengui,
són uns Cheetos de tota la vida amb gust de Pepsi. Shuwa shuwa és una de les
milions d’onomatopeies japoneses intraduibles, que representa el so de les
bombolles d’un refresc quan pugen.
Aquesta
és la definició de les patates que hi ha a la bossa:
Shuwa
Shuwa, la nova sensació en piscolabis!
Piscolabis
amb gust de cola.
Una
nova sensació en piscolabis que explota dins la boca amb un sorprenent
bombolleig.
Gaudiu
del sabor dolç i refrescant de la Pepsi Cola.
Perquè
us pogueu fer una idea més clara del sabor: imagineu la textura d’un Cheeto’s,
així cruixent, seguida del sabor de gominola de coca-cola de les de tota la
vida, amb un toc efervescent que dóna pas al sabor dels Cheeto’s.
Em va
recordar el Kit Kat de Coca-cola que ja vaig descriure fa uns quants posts.
Estrany.
Molt estrany. Jo només vaig poder menjar-ne tres o quatre per fer-me una idea i
poder descriure el sabor. Però vaig haver de llançar la bossa, perquè allò no
era comestible...
Així
que malaguanyats 125 iens, que se’n van anar a la brossa.
Un
altre sabor que, per als japonesos, està lligat a l’estiu, és el del Calpis
(Karupisu カルピス). El Calpis és una beguda sense
gas que, normalment, d’un color com llet aiguada, que està compost per aigua,
llet desnatada i àcid làctic. Té un sabor molt particular, com de iogurt
natural una mica àcid.
Doncs
bé, fa unes setmanes, la cadena de dònuts Mr. Donuts ミスタードーナツva posar a la venda uns
dònuts farcits amb crema de Calpis i recoberts amb xocolata amb gust de Calpis.
Com que
es considera que l’aniversari de l’empresa Calpis és el 7 de juliol, i al Japó
en aquest dia se celebra el Tanabata, la Festa de les Estrelles, un dels dònuts
tenia forma d’estrella.
Primer
de tot, el color blau amb una mena de purpurina platejada de la xocolata em va
tirar una mica enrere. Tenia
gust de Calpis dolç, és a dir, com si fos iogurt agredolç. Després, el farciment, que era
directament crema de Calpis, amb gust de iogurt una mica àcid.
La
veritat és que el sabor no era dolent, tot i que no sabria definir si les
sensacions que em va provocar són positives o negatives. Crec que ho podria
resumir com a “sabor escèptic”: no acaba d’estar dolent, però no t’ho acabes de
menjar convençut.
Sabor
escèptic. Crec que aquesta seria una bona manera de descriure molts dels sabors
japonesos...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada