Cada
any, quan arribava la tardor, m’encantava baixar del tren i, amb el fred a les
galtes, seguir l’oloreta de castanyes torrades de la paradeta blava de davant
de l’estació. La majoria de les vegades em comprava una paperina, ni que fos
amb quatre castanyes comptades, per menjar-les de camí a casa, tot i que mai
sabia què fer amb els dits tacats de negre de la pell torrada.
Ja fa 4
anys que, per estar aquí al Japó, no puc seguir amb aquest ritual. I molt
menys, menjar panellets! Però sabeu allò que diuen de què “Si Mahoma no va a la
muntanya, la muntanya va a Mahoma”?
Doncs
això és precisament el que he fet: portar la castanyada a la Vila del Pingüí!
La
classe de cuina va tenir lloc el diumenge 21, fa gairebé dues setmanes, i van
venir-hi 11 grups de mares i fills (ni un sol pare, una pena, la veritat). En
total, entre els grups i la gent que ens va venir a ajudar, vam ser 30
persones!
La
recepta que vaig seguir va ser la que sempre fa la meva àvia, amb mig quilo
d’ametlla mólta, 400 grams de sucre glas i 100 grams de patata bullida.
Abans de què arribessin els grups, ja vam repartir per taules els estris i els ingredients i, després d’explicar breument que a casa no tenim Halloween i per què es mengen castanyes i panellets (gentiles de la viquièdia, perquè jo tampoc no ho sabia), ens vam posar amb mans a la massa.
Abans de què arribessin els grups, ja vam repartir per taules els estris i els ingredients i, després d’explicar breument que a casa no tenim Halloween i per què es mengen castanyes i panellets (gentiles de la viquièdia, perquè jo tampoc no ho sabia), ens vam posar amb mans a la massa.
Va ser
una tasca una mica complicada, perquè eren gairebé 5 nens per cada taula i
moltes vegades, enlloc d’amassar, encara la separaven més. Però al final se’n
van ensortir!
A mi,
personalment, els panellets que més m’agraden són els de pinyons. Però al Japó
trobar pinyons és tota una aventura i no vull ni imaginar-me el preu! Així que
vam optar per l’opció segura de les ametlees laminades.
Un altre punt que em tenia una mica preocupada era el tema del forn, perquè no estava convençuda que els que hi havia a l’aula de cuina fossin com els de casa. Però no vam tenir cap problema! Els nens, fins i tot, es van esperar davant dels forns mirant com es dauraven els panellets i fent el compte enrere!
Aquest nen no feia més que tornar a separar la massa! |
Un altre punt que em tenia una mica preocupada era el tema del forn, perquè no estava convençuda que els que hi havia a l’aula de cuina fossin com els de casa. Però no vam tenir cap problema! Els nens, fins i tot, es van esperar davant dels forns mirant com es dauraven els panellets i fent el compte enrere!
Mentre
esperàvem que els panellets es refredessin una mica, vam fer la segona recepta
del dia: Castanyes amb llet. És una recepta gallega molt senzilla i que està
molt bona! Com que vam comprar les castanyes ja pelades (sinó, hagués estat una
feinada!), només vam haver d’esperar a què la llet amb sucre arrenqués a
bullir, posar-hi les castanyes fins que estiguessin una mica tovetes i a
menjar!
Els nens s’ho van passar bé, vam acabar sense que ningú prengués mal o s’enfadés, el resultat va ser excel·lent i tots van quedar encantats del gust dels panellets i de les Castanyes amb llet!
Per ser la primera classe de cuina que faig, va ser tot un èxit!
Els nens s’ho van passar bé, vam acabar sense que ningú prengués mal o s’enfadés, el resultat va ser excel·lent i tots van quedar encantats del gust dels panellets i de les Castanyes amb llet!
Per ser la primera classe de cuina que faig, va ser tot un èxit!
I vosaltres també, mengeu molts panellets, moniatos i castanyes torrades!
¡Qué monoooooooos! Me alegro de que haya salido todo tan bien. Besitooos.
ResponElimina¡Gracias! Les encantó también la leche con castanyas, fliparon de que se pudieran comer con leche :P
EliminaOhhh que pasada!! Eli cada vez que leo tu blog me quedo mas impresionada. Me alegro mucho que todo te este yendo bien y ya tengo ganas de verte!! Un besazo y cuidate mucho. Mas besos de parte de Erwin y uno especial de Hendrik :-)
ResponEliminaGuapa! Nos vemos dentro de nada! Muchos besos y a ver si hablamos, que tengo cosillas para contarte!
EliminaA Hiratsuka els pinyons són fàcils de trobar, són cars però si fa o no fa iguals que els ametlles.
ResponEliminaEnguany n'he fet de carabassa i kinako, has de tastar els de kinako queden molt bons i són la fusió entre les dues cultures. L'any vient si puc en faré de murasakiimo.
http://tobuushi.blogspot.jp/2012/11/panellets-2012.html
Ostres, panellets de kinako? Sona deliciós! A veure si em passes la recepta, que miraré de fer-ne l'any vinent!
EliminaÉs molt fàcil nomé hi has d'afegir kinako a la massa, després de coure els espolvorejo amb una mica de sucre en glaç.
EliminaHola Nemui ^^ vaig trobar-te fa uns dies i la veritat es que m'ha encantat el teu bloc!
ResponEliminaTens una "frescor", una forma de fer que no sé...m'agrada!
Contínua així!
Moltes gràcies per llegir-me!
EliminaÚltimament el tinc una mica abandonat, però a veure si aquestes festes em poso les piles!
^^