27 d’ag. 2011

Kit Kat Series #23: Edició Limitada Hokkaido Meló Yubari

El Meló Yubari és un dels productes típics de Hokkaido, l’illa situada més al nord de l’arxipèlag japonès.

Acostumen a ser petitets i de carn taronja... i valen 5000 iens (uns 45 euros) el més barat!! És que ens hem tornat bojos o què? Evidentment, jo no n’he menjat mai, d’aquest tipus de meló...



Pel que fa al Kit Kat, no sé per què m’esperava que fos de color verd.



En fer-hi la primera queixalada, vaig tenir una regressió a la EGB, perquè tenia el mateix sabor que els xiclets de meló que anàvem a comprar al bar de davant del cole quan plegàvem al migdia!

Al paquetet venia la següent explicació:


La dolçor i l’aroma del Meló Yubari, cultivat a la gran natura de Hokkaido, combinat amb una fragrant neula i embolicat delicadament amb xocolata amb llet.

Xocolata amb gust de xiclet? És el Japó, coses més extranyes he menjat (i menjaré...)...

Valors energètics del Kit Kat Edició Limitada de Hokkaido Meló Yubari (per paquet de 12.3 g):

Calories: 66 Kcal

Proteïnes: 0.80g

Greixos: 3.6g

Hidrats de Carboni: 7.5g

Sodi: 4-14mg

17 d’ag. 2011

Ja és estiu a la Vila del Pingüí (1)

Fa calor.


Sí, ja ho sé, no és cap novetat. Però després d’haver passat un mes de juliol relativament passable, a de cop i volta tenir temperatures MÍNIMES de 29ºC, amb un 60% d’humitat a les 3 de la matinada... doncs es pateix, i molt...

I tot i que des del terratrèmol de l’11 de març se sent molt a parlar del setsu-den 節電, estalvi energètic, per por a les tallades d’electricitat, ja es comencen a escoltar veus a la televisió que diuen que la gent posi els aires acondicionats, que sinó tindran un cop de calor...

El Japó és un país que, bé sigui pel menjar o bé per les decoracions, li agrada gaudir de coses que són pròpies de cada estació. Per això, en els propers dos posts us vull presentar què em ve al cap a mi quan escolto les paraules “Japó i estiu”.

Primer de tot, el soroll de les semi セミ o cigales (chicharras, en castellà).



Aquest estiu va ser molt curiós, perquè em vaig llevar un dia a principis de juliol i, com aparegut del no-res, el primer que vaig escoltar després d’apagar el despertador va ser l’insistent so d’aquest insecte. És escoltar el cant de les cigales abans de sortir de casa i saber que la calor i la humitat que m’espera a fora serà insuportable...

Tots aquells que hagueu vist algun capítol d’anime (del Doraemon o el Shin-chan, sense anar massa lluny) ambientat a l’estiu, no pot faltar le so de les cigales a la banda sonora. De fet, després de tornar de Tokyo la primera vegada, vaig anar amb la Miha a veure la presentació d’un video-art sobre el Japó d’un amic seu. Abans i tot de què comencés el vídeo, el primer que se sentia era el so de les cigales sobre el fons negre. I jo, tot i que era el mes de maig, vaig sentir immediatament la mateixa sensació d’humitat i calor a l’estómac que quan estava a Tokyo.

No estan del tot malament, per ser insectes, l’únic és que et poden arribar a trepanar el cervell si tens la mala sort de què alguna s’instal·li al teu balcó... I després clar, no és massa maco el trobar-te tot de semi mortes al balcó o a les escales quan surts de casa per anar a treballar...

 Una altra cosa que em transporta a l’estiu japonès estigui on estigui i sigui l’època de l’any que sigui, és el mugi-cha 麦,茶, o te de civada.



La primera vegada que el vaig tastar no em va agradar pas massa, tot i que ara podríem dir que en sóc adicta. Té un sabor molt peculiar. Tal com va dir l’Alba la primera vegada que el va tastar a Barcelona, recorda el cafè però no és ben bé cafè. La civada torrada li dóna un color marronós transparent i és molt aromàtic.

Als restaurants japonesos normalment acostumen a portar-te una tassa de te quan entres abans de prendre’t la comanda, i quan comença a fer calor canvien el te calent (normalment te verd o de torrat) per te de civada fred. A més a més, també es pot trobar en ampolla als supermercats o a les omnipresents màquines de begudes, jidô hanbaiki 自動販売機.



A les escoles durant el mes de juny també tenen preparat te de civada a la nevera per als professors, i les senyores que serveixen el te encara riuen quan els vaig explicar que per a mi, es beure mugi-cha i pensar: “Ah!, Ja és estiu!”. No paren de dir-me que alguna marca de te m’hauria de contractar per sortir als anuncis xD.



Amb el mugi-cha encara tinc una altra anècdota. Quan estava estudiant d’intercanvi a Tokyo la meva amiga Moea em va convidar a passar el dia a casa seva per veure els castells de foc del Riu Sumida a Asakusa, els més famosos de Tokyo i potser de tot el Japó. Aquell estiu també va fer moltíssima calor. I jo, quan tinc calor, bec molta aigua. Però resulta que la seva mare el que havia preparat era mugi-cha. Jo no feia més que beure i beure, i sembla ser que em vaig beure tot el que tenien preparat. La senyora en va haver de preparar més i no feia més que disculpar-se perquè encara estava calent.

Dos dies abans de tornar a Barcelona, havia quedat per sopar amb la Moe, la Maiko i la Mariko, i la Moe em va donar un paquetet de part dels seus pares. Endevineu què hi havia a dins? Un paquet amb 50 bossetes de mugi-cha. La seva família es deuria pensar que tenia una obsessió amb aquest te o algo...



El que em recora que se m’ha acabat el que tenia a casa i que n’he d’anar a comprar!

16 d’ag. 2011

Kit Kat Series #22: Petit de Formatge

El kit kat d’avui va arribar a les meves mans gràcies a la Zarita, que el va trobar en una de les seves escapades japoneses quan em va venir a vistar al novembre (sí, llegiu bé, al novembre...).



És l’edició limitada Petit de Formatge. Venia en una capseta molt mona que semblava un bagul , i era en versió mini. Ja he comentat les edicions minis en alguna entrada anterior, però perquè us en feu una idea, són dues barretes que tenen la mida d’una mica més d’un quart d’una barra normal.


Quan l’obres, et trobes amb les barretes recobertes de xocolata blanca, amb un to i una aroma una mica aformatjats.



El més estrany és quan li claves queixalada. El que em va venir al cap va ser el ratolinet verd que estava a la bossa de les boletes de formatge de la Matutano de quan jo era petita. Perquè semblava que t’estiguessis menjant precisament una d’aquestes boles, però aleshores pensaves que era xocolata i tot es tornava més estrany si cap...

A la part de darrera de la capsa, venia la següent explicació:



Extracte de formatge i sabor de formatge.


Crema amb pols de formatge.

Tindreu la sensació d’estar menjant formatge de veritat gràcies a l’harmonia entre la xocolata i la neula cruixent.
I al costat, el següent text:




Dedicat als amants del formatge

Aquest Kit Kat neix de la unió del formatge Gouda, madurat a Europa, i la xocolata, atorgant un sabor ric i intens. Gaudiu de la seva meravellosa harmonia amb la cruixent neula.

Una barreja que jo no sé a quin cap se li va ocórrer, però que no trobaré a faltar.


Valors energètics del Kit Kat Petit Formatge (per barra de 4,5g):


Calories: 25 Kcal

Proteïnes: 0,18g

Greixos: 1,5 g

Hidrats de Carboni: 2,8 g

Sodi: 2-7 mg




12 d’ag. 2011

Kit Kat Series #21: Edició Especial Koedo Kawagoe Moniato

Aquesta capsa de Kit Kat la vaig comprar a l’estació de Shinkansen de Tokyo ja fa uns quants mesos...



 Koedo Kawagoe és una ciutat que està a la prefectura de Saitama, que és la prefectura on jo vivia quan estava estudiant d’intercanvi a Sophia. I endevineu quin és un dels seus productes típics? El moniato.

En l’anterior entrega de la sèrie us vaig presentar la Barra de Moniato, i bàsicament, vindria a ser la mateixa idea però en barretes petites. Xocolata blanca amb color ataronjat, que té aroma de moniato quan l’obres i un lleuger regust en menjar-te-les.

A la capsa, venia el següent text explicatiu:

Koedo Kawagoe és una ciutat on encara es pot respirar l’ambient del Període Edo. Des d’antic, existeix la tradició de menjar moniatos a la brasa. Gaudiu amb aquest Kit Kat que presenta el moniato, un dolç tradicional japonès.


Algú els hauria de dir que no només es mengen moniatos al Japó (jo ja ho vaig fer a les escoles...)

A banda del moniato, l’altre producte típic són les senbei, les galetetes d’arrós. Que jo sàpiga, encara no n’hi ha hagut amb aquest sabor, però ja sabeu com són aquests japonesos, així que només cal esperar...

Valors energètics del Kit Kat de Moniato Edició Especial Koedo Kawagoe (per paquet de 12.3 g):

Calories: 69 Kcal

Proteïnes: 0.43 g

Greixos: 4 g

Hidrats de Carboni: 7.7 g

Sodi:3-11 mg


10 d’ag. 2011

Bon Odori 2011

Ja estem a gairebé mitjans d’agost, i s’apropa una de les vacances nacionals japoneses, la de l’obon, お盆.


La festivitat de l’obon, tal com vaig explicar l’any passat, vindria a ser una mena de Tots Sants japonesos, en què es recorda els difunts.

La data exacta acostuma a ser el dia 15 d’agost, però aquí a la Vila sempre se celebra durant el primer cap de setmana d’agost, que aquest any ha caigut en 6 i 7.

L’atracció principal de l’obon és que se celebra l’obon odori, és a dir, el ball de l’obon, en què la gent se situa formant un cercle al voltant d’una tarima (normalment de dos pisos) a la qual van donant voltes.

Durant el primer dia, vaig anar amb el meu grup de taiko i vaig tocar 4 cançons, tres a dalt de tot de la yagura, la tarima on es posen els taikos i al voltant de la qual la gent balla, i una a baix.




I diumenge vaig anar-hi a ballar en yukata amb unes altres companyes del grup de taiko. Evidentment, no en tenia ni idea, però tan bonament com vaig poder vaig poder.



El Bon Odori no és un ball on et moguis massa i cada cançó té uns passos que es van repetint. Els passos normalment recorden a pagesos que llauren la terra o a pescadors recollint les xarxes.

A més a més, tot i que hi ha cançons de Bon Odori que són famoses i que es ballen a tot arreu del país, cada poble té la seva pròpia cançó. En el cas de la Vila, en estar formada per la unió de 4 pobles diferents, en té 5: una per cada poble i una que es va fer expressament per a la ciutat després de la unió.

En aquest vídeo em podeu veure tocant una part de la cançó del poble, Kiyosu Ondo, mentre la gent balla.


De Bon Odori 2011


I si voleu veure més fotos, només cal que cliqueu a l’enllaç!


7 d’ag. 2011

Kit Kat Series #20: Barra de moniato

El tema de barres de Kit Kat és una cosa que jo no havia vist mai a Barcelona, tot i que no sé si ara també n’hi ha o no. De totes maneres, tal com em va passar amb el de te verd, la quantitat em sembla exagerada, perquè si bé al principi pot ser que no estigui del tot malament, quan arribes a la meitat ja no hi ha qui s’ho pugui acabar.



La barra té el mateix sabor que el Kit Kat de Moniato, i és una mica estrany: fa olor a moniato i, en menjarlo, al principi et sembla idenficar una mica de moniato. Però aquesta sensació queda esmorteïda directament per la dolçor extrema de la xocolata blanca, que té el color ataronjat del moniato.



Valors energètics de la Barra de Kit Kat de Moniato (per barra de 44 g):

Calories: 247 Kcal

Proteïnes: 1.5 g

Greixos: 14.5 g

Hidrats de Carboni: 27.5 g

Sodi: 9-30 mg

5 d’ag. 2011

La Vila News 17: Múrcia (Maig 2011)

A la revista de la Vila segueixo amb la presentació de les diferents Comunitats Autònomes i, al mes de maig, seguint el mapa de sud a nord, li va tocar el torn a Múrcia.




El percentatge de pòl•len d’aquest any ha estat més alt que en anys anteriors, amb la qual cosa el número de gent amb mascareta per amagar el moquillo va augmentar considerablement, així que començo l’article preguntant si ells què tal ho porten.

Tot seguit, introdueixo el tema dient que en apropar-se l’estiu es poden menjar moltes fruites i verdures bones, i que avui introduiré la principal regió productora de fruites i verdures d’Espanya.

Després d’una introducció general de la situació i la població, segueixo dient que és una comunitat que té més de 200 platges, posant especial atenció al Mar Menor i a la seva Manga, que és el més gran d’Europa.

Evidentment, no pot faltar l’apartat dedicat al menjar. Explico que la base de la cuina manxega és sobretot el tomàquet i el pebrot i, d’entre tots els plats típics, els presento el pastís de carn murcià, que són uns pastissets d’uns 12cm de diàmetre farcits de xoriço, carn de vedella i ou.

En l’última frase, els pregunto si després de llegir això no els ve de gust menjar-se un pastís de carn mentre miren el Mar Menor :P

2 d’ag. 2011

Comença un nou any!

No, no m’he tornat boja i de cop i volta crec que ja estem a gener.

Però per a mi, avui, dia dos d’agost, comença el meu tercer any vivint al Japó i treballant com a Coordinadora de Relacions Internacionals a la Vila del Pingüí.

Jo, que havia vingut amb la idea de quedar-m’hi un any i potser un segon, ja vaig pel tercer contracte i tinc tres mesos per decidir si m’hi vull quedar un quart o no...

Evidentment, la vida a la Vila té els seus més i els seus menys... hi ha dies en què te’n vas a dormir amb la sensació d’haver fet alguna cosa de profit, i d’altres en què te’n vas a dormir intentant no pensar en com ha anat el dia... Però bé, d’aquests dies també en tenia a Barcelona, així que tampoc és tan diferent...

L’únic és que els meus amics de casa no estan aquí. Si fos així, aleshores això ja seria la rehòstia :P Però en fi, no es pot tenir tot en aquesta vida...

Aquest any també és de canvis.

Al març ja us vaig dir que m’havien canviat el cap i la supervisora. La veritat és que es veuen gent maca, tot i que l’ambient a l’oficina ha canviat molt. El nou cap és més callat i tranquil que l’anterior, així que ara hi ha molt més silenci i no es riu tant com abans.

A més a més, ara no hi ha ningú que s’assegui ni al meu costat ni al meu davant, i com que en general no es parla tant, com a conseqüència ara a mi tampoc no em parlen tant. Hi ha dies en què si no sóc jo qui pregunta, em puc passar les 6 hores sense parlar amb ningú. Al principi em va deprimir bastant, i tot i que encara hi ha dies en què penso que què hi faig, aquí, ja m’he acostumat i puc fer més el que em vingui de gust els dies que no tinc ganes de treballar :P

I bé, per celebrar aquest tercer any, he redecorat una mica el niuet.

Primer de tot, cansada d’haver de fregar tota la sala de l’ofuro cada vegada que em dutxava... vaig decidir comprar una cortina de dutxa i dutxar-me dins de la banyera, com Déu mana. Us he de dir que el tema neteja ha millorat substancialment.



I segon i més important: m’he comprat un llit!! El futon que em vaig comprar fa dos anys en arribar ja semblava paper de fumar i dormia fatal, així que fa dues setmanes em vaig decidir i vaig anar a Nitori (l’Ikea japonès) i ahir em va arribar aquesta preciositat ^^


Avui ha estat la primera nit que hi he dormit i no cal que us digui que aquest matí no em volia llevar (^_-)

I bé, aquest blog també comença el seu tercer any, així que gràcies per llegir-me fins ara i espero que ho seguiu fent durant aquest tercer any d’aventura!

I deixeu comentaris de tant en tant!
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Elisabeth Gea està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a gaijinrevenge.blogspot.com